Over ons

Wij, Jan en Lidy Legters runnen een akkerbedrijf in de Achterhoek. Het is een familiebedrijf waarin inmiddels de vierde generatie werkzaam is.

Na verschillende bedrijfsvormen een ambachtelijke vloermouterij

Na verschillende bedrijfsvormen is er in 2017, samen met dochter Marijke en schoonzoon Rick, gestart met een ambachtelijke vloermouterij. Na wat research in de bierbranche bleek al snel dat er in Nederland geen mogelijkheid was om plaatselijk verbouwd graan te laten vermouten. De gedachte om akkerbouwers en bierbrouwers samen een lokaal en dus duurzaam bier te laten produceren sprak ons erg aan. Met het ambachtelijk vermouten van het graan, “de ontbrekende schakel”, blijven de lijnen in het proces kort en kan er ingespeeld worden op verschillende wensen. Zo hopen wij bij te dragen een aan een mooie toekomst voor een volgende generatie.

Meer weten over onze mouterij of samenwerken?

Meer weten over de mogelijkheden? Kom gerust langs of zoals we hier in de Achterhoek zeggen: “Kom ‘ns an”. We zijn trots op onze ambachtelijke vloermouterij en laten je onze werkwijze graag zien én proeven. Zie en proef het karakter.

We willen graag partners worden met graantelers en (kleine) bierbrouwers. Zo maken we de keten van boer tot brouwer weer compleet. Sluit je aan bij het eerlijke verhaal, sluit je aan bij het verhaal van Vloermouterij Masterveld.

Menu

Vloermouterij Masterveld, Nederlands enige ambachtelijke mouterij

Sluiten